Kevennä työtäsi Kurki-nostoapulaitteen avulla.
Ei erillistä asennusta.
Siirrettävä ja monipuolinen.

Suurkeittiöissä tyypillisesti annostelussa käytettävät nostoapulaitteet eli kauhankeventimet on yleensä asennettava kattiloiden yläpuolelle kiinnitettyihin kiskoihin. Kurki -nostoapulaite parantaa työergonomiaa annostelussa mm. mahdollistamalla kauhankeventimien käytön muuallakin kuin kiinteän asennuksen alla. Kevennä työtäsi Kurki- nostoapulaitteen avulla!

Tutustu Kurki-nostoapulaitteen hyviin ominaisuuksiin

DSC_2529

Kestävä tuote, pitkä elinkaari

Kurki-nostoapulaite on valmistettu ruostumattomasta teräksestä. Jokainen laite tarkastetaan laadun osalta tehtaalla ennen asiakkaalle toimitusta.
Kurki-nostoapulaite on hyödyllisyysmallisuojattu tuote.

DSC_2635 rajattu

Turvallinen siirtää ja käyttää

Kurki-nostoapulaitteen vahva rakenne tekee siitä vakaan toiminnassaan. Pyörät ovat lukittavat, joten laite pysyy paikallaan, kun kauhankevennintä käytetään. Mekanismi on suojattu, joten siihen ei roisku työskennellessä ruokaa.

hygieeninen ja pesunkestävä

Kurki-nostoapulaitteen korkeussäädettävän tason nostomekanismi on suojassa kannen alla. Kevyt puhdistus käy hyvin pyyhkimällä. Kaikki laitteen osat ovat mekaanisesti irroitettavissa perusteellisempaa puhdistusta varten.

Kurki-nostoapulaite tuo tuotantokeittiöön ergonomiaa!

Siirrä nostoapulaite minne tarvitset

Tuotantokeittiöitä on monenlaisia. Kaikissa ei kattoasennus ole mahdollista esimerkiksi tuuletuskanavien tai muiden laitteiden takia. Asennusvapaan Kurki-nostoapulaitteen voit tuoda kätevästi työpisteen lähelle, olipa se missä vaan. 

DSC_2601 raj min
DSC_2637 comp

Voit hyödyntää monenlaisia työmenetelmiä

Kurki-nostoapulaitteen aisa on säädettävissä eri asentoihin laitteen suhteen.  Kun hyödynnät säädettävää aputasoa, voit annostella nostamisen lisäksi vetämällä ruokamassaa annosteluvuokiin. Säästät energiaa ja voimia!

Säädettävä aputaso tuo joustavuutta työtapoihin

Et tarvitse erillisiä apuvaunuja, kun käytät Kurki-nostoapulaitteen säädettävää tasoa. Voit laittaa annosvuoat tasolle ja säätää korkeutta kattilan kallistuksen  myötä. Näin voit aina työskennellä ergonomisesti parhaalla tavalla koko annostelun ajan.

DSC_2605

Monipuolinen kauhankeventimen kiinnitys mahdollistaa sopivan työasennon kaikille

Tekijöitä on erilaisia, samoin kattilan koot vaihtelevat. Kurki-nostoapulaitteen aisassa on useampia kiinnityskohtia, joihin voit laittaa kauhankeventimen. Näin saavutat aina Kurki-nostoapulaitteen avulla annosteluun sopivan työasennon ja annostelutyö sujuu ketterästi keventimen avulla. Laitteessa on mukana koukku kauhan kahvan kiinnitystä varten, kun annostelussa on tauko. Näin kauha ei heilu edestakaisin kattilan päällä.

Kurki-nostoapulaite sopii monenlaisiin tiloihin!

Usein kysytyt kysymykset

Laitteen mitat:

  • Korkeus 1790 mm
  • Leveys  550 mm
  • Pituus 740 mm tai 840 mm (asiakkaan valittavissa käytettävän kattilan mukaan. Lyhempi toimii 400 l kattilan kanssa, pidempi 200 l kattilan kanssa. Pituus riippuu kattilan halkaisijasta)

Aisan mitat: lyhimmillään 820 mm, pisimmillään  1180 mm, säätövara 360 mm.

Korkeussäädettävän tason mitat: leveys 400 mm, pituus 600 mm

Omapaino 60 kg

Max kuorma /aisa: 4 kg

Max kuorma / taso: 40 kg

Kurki-nostoapulaitteen perustoimitus sisältää rungon, korkeussäädettävän tason ja kääntyvän aisan kauhankeventimelle.

Lisäosina laitteeseen saa:

  • kauhankeventimen (annostelukauhan tilavuudesta riippuen joko 0,5-2 kg tai 1,5-3 kg). Kevennin on muovirunkoinen ruostumattomalla vaijerilla. Kevennin ei ole konepestävä vaan pitää pestä käsin.
  • irrotettavan kehyksen korkeussäädettävälle tasolle (20 mm / 120 mm). Irrotettava kehys estää tasolla olevan astian putoamisen. Kehys on kaksiosainen. Peruskehys on 20 mm korkea ja soveltuu käytettäväksi vuokien kanssa. Mikäli käytössä on vaaka annosteltavan määrän mittaamiseen, voi kehykseen asentaa lisäkehän, jolloin kehyksen korkeus on 120 mm ja vaa’an päällä oleva vuoka pysyy kehyksen sisällä.
  • kauhamansetin ø 32 mm pitkälle ”kahden käden otteen” -kauhalle (kauhan tilavuus 3 l)
  • 1,5 l teräskauhan 170 mm varrella
  • kauhamansetin 1,5 l teräskauhalle (yhden käden ote)
  • kauhamansetin 1,5 l teräskauhalle jatkovarrella (mahdollistaa kahden käden otteen kauhasta)

 

Pitääksesi Kurki-nostoapulaitteen toimintakuntoisena, suosittelemme päivittäistä käytön jälkeistä puhdistusta sekä määrävälein (esim. 2 viikkoa) tapahtuvaa perusteellisempaa puhdistusta.

Kurki-nostoapulaitteen korkeussäädettävän tason nostomekanismi on suojassa kannen alla. Päivittäinen kevyt puhdistus käy hyvin pyyhkimällä. Aisan voi erikseen irroittaa ja pestä käytön päätteeksi astianpesukoneessa (esim. tappipesukone).

Kaikki laitteen osat ovat mekaanisesti irrotettavissa perusteellisempaa puhdistusta varten. Vesipesua varten voit helposti irrottaa aisan, nostomekanismin kotelon ja suojapellin. Korkeussäädettävä taso on pikakiinnityksellä rungon ympärillä, jolloin sen voi irrottaa ja pestä joko astianpesukoneessa tai käsin.

Perusteellisempi pesu suositellaan tehtäväksi kahden viikon välein, jolloin laitteesta irrotetaan suojapellit ja pestään astianpesukoneessa. Korkeussäädettävä taso irrotetaan ja pestään joko koneessa tai käsin. Kurjen runko pestään käsin. Samalla tarkistetaan nostovaijerin kunto. Rispaantunut vaijeri on vaihdettava välittömästi. Tarkistetaan myös vinssin kiinnitys, että pultit ovat kunnolla kiristettyinä kiinni.

Mitä asiakkaat sanovat

"Meillä Sodankylän Ruokapalveluissa on käytössä Kurki-nostoapulaite. Emme ymmärrä miten olemme aiemmin tulleet toimeen ilman sitä."
Merja Ahola
Sodankylän kunnan ruokapalvelupäällikkö